GURMANSKI RIBLJI PAPRIKAŠ

gurmanski riblji parikas

Sastojci: 1-1.5 kg mešane ribe1 kg lukabiber u zrnulist lovora3 ljute papričice2 kašike paradajz-pirea3 dl belog vina1 dl uljaaleva paprikaso, mleveni biber Priprema: Sitno iseckan luk propržite na ulju da potpuno omekša, dodajte biber u zrnu, lovorov list i ljutu papričicu iseckanu na komadiće. Sve to dinstajte oko sat vremena, uz dodavanje tople vode, tako […]

BEČKI GULAŠ SA KNEDLAMA

becki gulas sa knedlama

Sastojci: 800 g crnog lukakrompir800 g govedineso, biber3 kašike masti2 kašike kečapakašika slatke mlevene paprikekašičica ljute mlevene paprike1/2 kašičice kima500 ml supe12 bajatih zemički200 ml mleka2 seckana vlašca2 kašike maslaca2 kašike seckanog peršunakašika seckane šunke2 jajeta Priprema: Očistiti crni luk i iseći ga na kolutove. Krompir očistiti, oprati i iseći na kockice. Meso oprati, iseći […]

PAPRIKE PUNJENE PIRINČEM

paprike punjene pirinčem

Sastojci: 500 g pirinča,10 paprika babura5 glavica crnog luka2dl ulja2 šoljice kuvanog paradajza1 kašičica začina1 kašika brašna,1 kašičica aleve paprikeso Priprema: Na 1dl zagrejanog ulja ispržiti sitno isečen crni luk. Dodati alevu papriku, šoljicu kuvanog paradajza, začin i so. Zatim umešati upola kuvan i proceđen pirinač. Ovim nadevom puniti paprike i poređati ih u đuveč […]

ROLOVANA POHOVANA PILETINA

rolovana pohovana piletina

Sastojci: 800g – 1kg pilećih prsa (bez kožice i kostiju)Vegetaulje za prženje Nadev: 100g kačkavalja100g šunkarice Poh: brašno po potrebi2 jajeta7-8 kašika hlebnih mrvica (prezli) Priprema: Od pilećih grudi isecite šnicle. Šnicle dobro istucite čekićem za meso, posolite vegetom i ostavite u frižideru bar 30 minuta. Kačkavalj i šunkaricu isecite na tanke listove. Na svaku […]

RIŽOTO SA SHIITAKAMA

RIŽOTO SA SHIITAKAMA

Sastojci: 1 šolja pirinča200 g šitake pečuraka1 kašika soli½ kašičice bibera2 struka mladog crnog luka1 struk belog luka3 kašike maslinovog ulja Priprema: Pirinač skuvajte u vodi (1 šolja pirinča, 3 šolje vode). Na ulju propržite iseckan crni i beli luk 5 minuta, a zatim dodajte isečene pečurke i dinstajte sve zajedno još 10-ak minuta. Kuvan […]

PILEĆI RAŽNJIĆI SA SUSAMOM

pileci raznjici sa susamom

Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa100 g susama1 tikvica1 glavica crnog luka1 šargarepa100 g zelene boranijeso, bibermaslinovo ulje, senf Priprema: Belo meso odvojiti od kostiju i iseći na kockice, namazati senfom, posoliti i pobiberiti po ukusu, nanizati na drvene štapiće za roštilj, pa uvaljati u susam. Poređati u pleh preko papira za pečenje, poprskan s […]

DAGNJE NA BUZARU

dagnje na buzaru

Sastojci: 1 kg dagnji4-5 češnja belog lukalist peršuna1 i po dcl belog vinamaslinovo uljeprezle Priprema: Dagnje očistite od končića i četkicom oribajte ljuske. Sve to radite u hladnoj vodi kako se dagnje ne bi otvorile. Kada ste ih očistili i iscedili vodu, stavite ih u činiju sa poklopcem i smestite u frižider dok pripremate temelj […]

ĆURETINA SA ŠAMPINJONIMA I TIKVICAMA

curetina sa sampinjonima i tikvicama

Sastojci: 400 g ćurećeg batka bez kostijusrednje velika glavica luka350 g šampinjona300 g tikvica2 kašike ulja100 ml umućene pavlake (ili pavlake za kuvanje)1 šargarepa, vezica peršuna Priprema: Ćuretinu isperite hladnom vodom, prosušite i isecite na tračice. Luk oljuštite, isecite na kockice, šargarepu na kolutiće, a šampinjone na tanke listiće. Tikvice uzduž raspolovite i nasecite na […]

LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM

lazanje sa spanacem i sirom

Sastojci: pakovanje lazanja1 crveni luk4 čena belog luka2 jaja250-300 g spanaća400 g riccota sira200 g mocarelecherry paradajz Paradajz sos:malo paradajz soka ili pasiranog paradajzamalo maslinovog uljaso biber Priprema: Propržite crni luk u tiganju. Dinstajte dok ne omekša i porumeni, pa dodajte beli luk. Dinstajte još malo. Ostavite sa strane da se malo ohladi. U većoj […]

TORTILJE SA PILETINOM

tortilje sa piletinom

Sastojci: pakovanje tortilja500 g pilećih prsa200 ml kisele pavlake200 g kačkavalja200 g paradajz sosaoriganobosiljaksobiber Priprema Piletinu isecite na kockice i prodinstajte. Kada dobije mestimično zlatnu boju, dodajte paradajz sos, so i začine, promešajte pa sklonite sa ringle. Dodajte pavlaku i dobro promešajte. Na polovinu tortilje nanesite piletinu u sosu i pospite rendanim kačkavaljem. Tortilje zatim […]