Sastojci:
400 g ćurećeg batka bez kostiju
srednje velika glavica luka
350 g šampinjona
300 g tikvica
2 kašike ulja
100 ml umućene pavlake (ili pavlake za kuvanje)
1 šargarepa, vezica peršuna
Priprema:
Ćuretinu isperite hladnom vodom, prosušite i isecite na tračice.
Luk oljuštite, isecite na kockice, šargarepu na kolutiće, a šampinjone na tanke listiće. Tikvice uzduž raspolovite i nasecite na kolutove.
U širokom tiganju zagrejte ulje, pržite ćuretinu da postane lepo hrskava (oko 3 minuta).
Potom dodajte luk, šargarepu i šampinjone i na kraju tikvice, pa sve zajedno pržite oko 2 minuta.
Umešajte pavlaku i kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zgusne. Posolite ga i pobiberite. Peršun sitno naseckajte, pospite ćuretinu i služite.