Sastojci:

pakovanje lazanja
1 crveni luk
4 čena belog luka
2 jaja
250-300 g spanaća
400 g riccota sira
200 g mocarele
cherry paradajz

Paradajz sos:
malo paradajz soka ili pasiranog paradajza
malo maslinovog ulja
so biber

Priprema:

Propržite crni luk u tiganju. Dinstajte dok ne omekša i porumeni, pa dodajte beli luk. Dinstajte još malo. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

U većoj posudi umutite jaja, dodajte rikota sir, spanać, i 100 g mocarela sira. Posolite i pobiberite.

Kada se mešavina udinstanog luka ohladila dodajte je mešavini sa spanaćem. Sve dobro izmešajte.

U dublju posudu pomešati paradajz sok, malo maslinovog ulja i so.

Paradajz sos staviti na dno pleha, pa onda stavite listove lazanje, pa po njima pospite mešavinu spanaca i sira. Ponovite tri puta sve (osim sosa) i na kraju polijte preostalim paradajz sosom, mocarelom i parmezanom.

Pokrijte folijom i pecite 30 minuta. Skinite foliju, pa vratite da se peče još 15 minuta.

LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM

Course: glavno jelo, toplo predjelo