Sastojci:


800g – 1kg pilećih prsa (bez kožice i kostiju)
Vegeta
ulje za prženje

Nadev:

100g kačkavalja
100g šunkarice

Poh:

brašno po potrebi
2 jajeta
7-8 kašika hlebnih mrvica (prezli)

Priprema:

Od pilećih grudi isecite šnicle.

Šnicle dobro istucite čekićem za meso, posolite vegetom i ostavite u frižideru bar 30 minuta.

Kačkavalj i šunkaricu isecite na tanke listove.

Na svaku šniclu stavite list sira, pa list šunkarice. Presavijte malo bočne strane šnicle, pa napravite rolat.

Svaki rolat dobro uvaljajte u brašno.

Umutite jaja sa prstohvatom soli.

Pobrašnjene rolate prvo umačite u jaja (dobro natopite), a potom uvaljajte u prezle.

Pržite sa svih strana, najpre na malo jačoj vatri da se uhvati korica, a potom na umerenoj, ukupno 20 minuta.

Služite uz varivo od povrća, prženi krompir, pire od krompira i tartar sos.

ROLOVANA POHOVANA PILETINA

Course: glavno jelo