Sastojci:
800g – 1kg pilećih prsa (bez kožice i kostiju)
Vegeta
ulje za prženje
Nadev:
100g kačkavalja
100g šunkarice
Poh:
brašno po potrebi
2 jajeta
7-8 kašika hlebnih mrvica (prezli)
Priprema:
Od pilećih grudi isecite šnicle.
Šnicle dobro istucite čekićem za meso, posolite vegetom i ostavite u frižideru bar 30 minuta.
Kačkavalj i šunkaricu isecite na tanke listove.
Na svaku šniclu stavite list sira, pa list šunkarice. Presavijte malo bočne strane šnicle, pa napravite rolat.
Svaki rolat dobro uvaljajte u brašno.
Umutite jaja sa prstohvatom soli.
Pobrašnjene rolate prvo umačite u jaja (dobro natopite), a potom uvaljajte u prezle.
Pržite sa svih strana, najpre na malo jačoj vatri da se uhvati korica, a potom na umerenoj, ukupno 20 minuta.
Služite uz varivo od povrća, prženi krompir, pire od krompira i tartar sos.