GUŠČIJA DŽIGERICA U TIGANJU

guscija dzigerica u tiganju

Sastojci: 1 komad, cela guščija džigerica so  krupnija biber  sveže samleven koziji sir  po želji slatko  ili voće po izboru Priprema: Guščija džigerica je delikates, neverovatno jednostavan za pripremu. Najvažnije je da kupite kvalitetnu džigericu. Kada birate, važno je da obratite pažnju prvo na boju – ona treba da bude bež-braonkasta ili tačnije bež, koja […]

PRŽENA RIBA

przena riba

Sastojci: 2 komada ribe pastrmka, oslić (po želji)6 kašika brašna2 kašike palente2 kašike aleve paprike (može jedna kašika ljute, a jedna slatke, ako volite)2 čena belog luka1 kašičica bibera1 kašičica soli Priprema: Ribu očistiti, oprati, prosušiti i posoliti. Sve sastojke pomešati. Beli luk ispasirati pa dodati. Ribe dobro uvaljati u mešavinu (po želji se može […]

SOČNO BELO MESO IZ RERNE

SOČNO BELO MESO IZ RERNE

Sastojci: puter ili maslinovo ulje jedan par (ili više) pilećih grudi so i biber začini po želji Priprema: Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh za pečenje i jednu stranu papira za pečenje nauljite. Osušite papirnim ubrusom pileće grudi (isečene na šnicle ili cele) i malo nauljite i namažite puterom. Posolite, pobiberite i začinite po ukusu. […]

PLJESKAVICE PUNJENE PRŠUTOM I KAČKAVALJEM

PLJESKAVICE PUNJENE PRŠUTOM I KAČKAVALJEM

Sastojci: 1 kg roštilj mase (kupuje se gotovo)150 g pršute150 g kačkavalja2 supene kašike ulja Priprema: Roštilj masu podelite na četiri dela, pa od svakog oblikujte dve kugle i ručno ih istanjite. Jednu istanjenu kuglu prekrijte kačkavaljem, zatim pršutom, pa opet kačkavaljem. Preklopite drugom rastanjenom kuglom, a krajeve ručno sjedinite. Pecite na roštilju ili na […]

PILEĆI GULAŠ SA POVRĆEM

PILEĆI GULAŠ SA POVRĆEM

Sastojci: malo putera½ kašike maslinovog ulja1 veliki luk, sitno naseckan1 ½ kašika brašna650 g pilećeg filea, može i mešano sa manjim batacima i karabatacima3 čena belog luka, smrvljena400 g belog krompira, prepolovljeno2 štapića celera, kockice2 šargarepe, kockice250 g šampinjona, četvrtine15 g sušene pečurke, natopljene u 50 ml ključale vode500 ml zalihe napravljene sa dve kocke […]

JAPANSKE KNEDLE

JAPANSKE KNEDLE

Sastojci: 1 1/2 šolja brašna1/2 šolje vruće vode sa česmepola kašičice ulja400 g mlevenog mesa2 mlada luka sitno iseckana2 kašičice soja sosakomad sitno iseckanog ili izrendanog đumbiraso i biber Priprema: Testo: U činiju sipati brašno i lagano dodavati vodu, mešajući viljuškom, kada se formira “dronjavo” testo, ostaviti ga tako jedno 15 minuta. Za to vreme […]

POHOVANA RIBA U RERNI

POHOVANA RIBA U RERNI

Sastojci: 3 kom riba hek – fileti 2 kom jaja so biber brašno prezle ulje Priprema: Filete ribe hek posipamo solju. U posudicu razbijemo jaja i mutimo ih. U drugoj posudi pomešamo brašno sa malo bibera. Svaki filet potapamo prvo u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle. Pritiskamo lagano, da se […]

TESTENINA SA ŠPARGLAMA

testenina sa sparglama

Sastojci: 500 g testenine125 g mekog sira30 g maslinovog ulja3 mlada bela luka500 g špargli1 kašičica soli1 prstohvat bibera Priprema: Sir iseckamo na komadiće (ili narendamo). Beli luk sitno naseckamo. U manjoj posudi pomešamo sir, beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Smeša je gotova i ostavimo je sa strane. Špargle operemo, odstranimo drvenaste delove […]

KUS-KUS SA BROKOLIJEM

kus-kus sa brokolijem

Sastojci: 250 g brokolija podeljenog na cvetiće1 veća šargarepa (očišćena i isečena na kolutiće)1/2 glavice crnog luka (sitno seckanog)1 češanj belog luka (sitno seckanog)1 kašika ulja80 ml vrele vodepo ukusu so i biber170 ml supe od povrća (ili vrela voda + dodatak jelima)100 g kus – kusa5-6 maslina bez koštica isečenih na polutkemalo peršunapo želji […]

FILET LOSOSA U RERNI

filet lososa u rerni

Sastojci: 2 fileta lososamaslinovo uljemorska sobiber Priprema: Zagrejte rernu na oko 200 stepeni i za to vreme obložite pleh papirom za pečenje, na njega smestite filete lososa, prelijte ih maslinovim uljem, začinite morskom solju i biberom i pecite 20-25 minuta.