TESTENINA SA TELETINOM I PEČURKAMA

testenina sa teletinom i pecurkama

Sastojci: 500 g testenine po izboru500 g teletine300 g šampinjona2 dl kisele pavlake2 dl pavlake za kuvanje6-7 čenova belog lukasobosiljakulje Priprema: Iseckajte teletinu na kockice ili trake i stavite da se prodinsta na ulju, zatim dodajte očišćene i isečene šampinjone, so, izrendan beli luk i bosiljak i dinstajte. Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje i […]

TESTENINA SA ŠUNKOM I PEČURKAMA

testenina sa sunkom i pecurkama

Sastojci: 500 g šampinjona  1 crni luk  2 kašike ulja  1 l bujona  500 g testenine 250 ml mleka  200 g pavlake  200 g kuvane šunke  1 kašika seckanog peršuna so, biber Priprema: Očistite šampinjone i u zavisnosti od veličine isecite ih na pola ili na četvrtine. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu prodinstajte crni luk […]

PILEĆI BATACI SA PARADAJZOM I NARANDŽAMA

pileci bataci sa paradajzom i narandžama

Sastojci: 3 g mirođije biber 1 narandža 300 ml paradajz sosa 3 g soli 1,5 kg pilećih bataka Priprema: U nauljenu posudu za pečenje stavite pileće batake. Sipajte paradajz sos, posolite, pobiberite, dodajte malo mirođije. Ubacite u rernu i kada meso dobije rumenu boju, preko njega stavite oljuštene pomorandže. Servirajte toplo! 

SVINJSKI RAŽNJIĆI

svinjski raznjici

Sastojci: bibera po ukusu3 g soli2 kg svinjskog filea3 g vegete Priprema: Isecite svinjetinu na kockice. Posolite i pobiberite po ukusu. Promešajte meso i neka odstoji nekoliko sati ili preko noći. Sutradan poređajte meso na ražnjiće i grilujte u tiganju ili na roštilju, uz okretanje, tako da meso bude pečeno podjednako sa svih strana.

BIFTEK SA PEČURKAMA

biftek sa pecurkama

Sastojci: 3 g bibera3 g soli1 kg bifteka300 g šampinjona Priprema: Meso isecite na deblje šnicle. Pecite meso na vrelom suvom gril tiganju po dva minuta sa obe strane. Posolite i pobiberite meso pa zagrejte rernu na 125 stepeni. Pecite ga sat vremena i po završetku pečenja svaki biftek umotajte u foliju. Za to vreme […]

KINOA BURGER

kinoa burger

Sastojci: 2 čena belоg luka 2 jaja biber 20 ml maslinovog ulja 20 g kukuruznog brašna 200 g kinoe 30 g parmezana 2 peršuna 30 g prezli 2 g soli 200 g tikvica Priprema: Kinou stavite da se kuva u proključaloj vodi oko 15 minuta, dok ne upije svu vodu i ne omekša. Narendajte tikvice […]

HOBOTNICA NA ROŠTILJU

hobotnica na rostilju

Sastojci: 1 kom. biberа2 kom. belоg luka2 kg hobotnice100 ml maslinovog ulja10 ml limunovog soka2 g ruzmarina2 g soli Priprema: Napravite marinadu od maslinovog ulja, iseckanog belog luka, limunovog soka, soli, bibera i svežeg ruzmarina. Hobotnice stavite na roštilj i pecite ih sa svih strana 10 minuta. Kada su pečene, stavite ih u prethodno pripremljenu […]

LJUTA FEFERONI PICA

ljuta feferoni pica

Sastojci: 1 kg brašna1 feferona400 ml jogurta150 g kačkavalja2 jajeta 200 ml mleka150 g kulena200 ml paradajz sosa1 prašk za pecivo 3 g šećera45 ml ulja1/2 svežeg kvasca3 g soli Priprema: Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jajeta, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike ulja, […]

GULAŠ OD LEBLEBIJA

gulas od leblebija

Sastojci: 100 g sirove leblebije100 g šargarepe (2 manje šargarepe)100 g krompira (1 kom.)50 g crvenog luka (1 kom)malo maslinovog uljamalo mlevenog muškatnog oraščićamalo mešavine mediteranskog začinskog biljamalo đumbira u prahumalo kandiranog đumbiramalo kurkume u prahumalo solimalo soda bikarbonemalo bibera mlevenogoko 650 ml vode1 kašičica skrobnog brašna Priprema: Veče pre pripreme gulaša, sirove leblebije stavite […]

POHOVANI PILEĆI KOMADIĆI

Chicken nuggets

Sastojci: 700 g pilećih prsa100 g prezli2 belancapo potrebi suvi biljni začinpo potrebi biber Priprema: Prezle malo propržiti na suvom tiganju. Belanca blago umutiti mikaserom. Prsa iseći na manje komadiće, začiniti vegetom i biberom pa uvaljati u belanca a zatim u prezle sa susamom. Pripremljene komadiće mesa redjati u pleh obložen papirom za pečenje i […]