ŠARENI RAŽNJIĆI OD POVRĆA

šareni ražnjići od povrća

Sastojci: 2 tikvice 1 crvena paprika 1 zelena parika 2 crvena luka 2 mlade šargarepe manji šampinjoni cherry paradajz svež origano, majčina dušica, peršun so, biber maslinovo ulje sok od limuna Priprema: Tikvice narežite na kolutove debljine do 1 cm, a na komade slične veličine izrežite i papriku. Šargarepu izrežite na malo deblje kolutiće. Luk […]

PRŽENI PIRINAČ SA JAJIMA

przeni pirinac sa jajima

Sastojci: 120 g pirinča sa dugim zrnom2 kašike ulja2 jajetaPo želji, kao dodatak:lukmladi lukgrašaktucana paprikapavlaka Priprema: Skuvajte pirinač u vodi, dobro ga ocedite i vrelog istresite na pleh da para što pre izađe. Ugrejte ulje u nelepljivom tiganju, pa sipajte pirinač i pržite ga dva do tri minuta. Pomerite pirinač na ivice tiganja. Razbijte jaja […]

SALATA OD CHERRY PARADAJZA I BOSILJKA

SALATA OD CHERRY PARADAJZA I BOSILJKA

Sastojci: 410 g cherry paradajza 50 g svežih iseckanih listova bosiljka hladno ceđeno maslinovo ulje po ukusu balzamiko sirće po ukusu so i sveže mleven biber Priprema: Iseckati cherry paradajz na polovine, dodati listove bosiljka i to sve izmešati u činiji. Poprskati hladno ceđenim maslinovim uljem i balzamiko sirćetom. Posuti morskom solju i sveže samlevenim […]

PALAČINKE PUNJENE PEČURKAMA

palacinke punjene pecurkama

Sastojci: Za testo: 250 ml mleka 150 g brašna 2 jaja so ulje Za nadev: 150 g pečuraka 200 ml mleka kašika maslaca crni luk so, biber peršun Priprema: Od mleka, brašna, jaja i prstohvata soli umešajte glatko testo za palačinke. Na umerenoj vatri u tiganju ispecite palačinke ali tako da budu malo deblje. Pečurke […]

TORTILJE SA PILETINOM

tortilje sa piletinom

Sastojci: pakovanje tortilja500 g pilećih prsa200 ml kisele pavlake200 g kačkavalja200 g paradajz sosaoriganobosiljaksobiber Priprema Piletinu isecite na kockice i prodinstajte. Kada dobije mestimično zlatnu boju, dodajte paradajz sos, so i začine, promešajte pa sklonite sa ringle. Dodajte pavlaku i dobro promešajte. Na polovinu tortilje nanesite piletinu u sosu i pospite rendanim kačkavaljem. Tortilje zatim […]

SALATA OD TESTENINE I PARADAJZA

salata od testenine i paradajza

Sastojci: 3 krupna zrela paradajza1 glavica crvenog luka1 čen belog lukajabukovo ili vinsko sirćemaslinovo uljeso, bibersvež bosiljaksušeni origano350 gr paste po izbor Priprema: Isecite paradajz na kockice, iseckajte crni i beli luk, začinite po ukusu. Ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata, povremeno promešajte. Skuvajte pastu u posoljenoj vodi. Ocedite i dodajte pripremljenom paradajzu. Promešajte, […]

ĆUFTE SA KUVANIM JAJIMA

cufte sa kuvanim jajima

Sastojci: 300 g mešanog mlevenog mesa 6 jaja 70 g parmezana prezle so biber ulje za podmazivanje pleha ili papir za pečenje Priprema: Mleveno meso dobro izgnječiti kako bi se dobila homogena smesa. Dodajte mu so, biber i začine po želji. Jaja skuvati, ohladiti i skinuti ljusku. Svako oljušteno jaje obmotati mesom, zatim uvaljati u […]

RUSKA SALATA

ruska salata

Sastojci: 8 većih krompira8 šargarepa8 jaja1 tegla kiselih krastavaca (neto krastavaca 350-500g)tegla majoneza (oko 650 ml, 630 g)pola kg graškapola kg kuvanih pilećih prsa, ili šunke ili pečenice1 kašičica soli Priprema: Krompir i šargarepu dobro oprati. Saviti u lonac  s vodom, dodati pola kašičice soli. Neka se kuva 1 sat, ocediti iz vode i pustiti da se hladi. Odvojeno […]

TUNA TATAR BIFTEK

tatar od tune

Sastojci: sveža tuna 130 g avokado 100 g paradajz 30 grama mladi luk 10 grama luk vlašac 5 grama đumbir 10 grama kari prah 1 gram korijander 1 gram soja sos 3 grama beli luk 1gram vasabi 2 grama limunov sok 3 grama ojster sos 2 grama čeri sirće 2 ml maslinovo ulje 2 ml […]

KORPICE PUNJENE ŠAMPINJONIMA

korpice sa sampinjonima

Sastojci: 500 g lisnatog testa 100 g šampinjona 200 g kačkavalja 1 čaša kisele pavlake 2 jajeta biber, so Priprema: Testo razvijte tanko, izvadite krugove modlicom i obložite male kalupe. Ispecite do pola, izvadite iz rerne i punite sledećim sadržajem: 100 grama šaminjona sitno isckanih, 200 grama kačkavalja, pola čaše kisele pavlake, dva jajeta, biber […]