RIBLJI TAKOSI SA MANGOM

riblji takosi sa mangom

Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja za prženje + 2 kašike,2 kašike soja sosa,sok od limete,2 fileta ribe (jako je lepo sa paniranim filetima soma),1/4 kašičica ljute paprike,6 tortilja,crveni kupus,kačkavalj,ljuti sos (po izboru) Za mango mešavinu: 1 mango, oljuštiti, bez koštice i iseckati na kockice,2/3 šolje, sveže iseckanog ananasa na kockice,biber,1 veći crveni luk iseckati na […]

UŠTIPCI OD KARFIOLA

ustipci od karfiola

Sastojci: 300 g karfiola,100 g kačkavalja,50 g prezli,½ limuna (kora),5 jaja,so, biber,½ kašičice belog luka u prahu Priprema: Karfiol očisiti, oprati, pa izrendati na krupno rende i ostaviti da se dobro ocedi. Žumanca odvojiti od belanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. U žumanca dodati začine, prezle, koru limuna, rendani kačkavalj i karfiol, pa sve […]

SALATA OD ŠARGAREPE

salata od sargarepe

Sastojci: 500 gr šargarepe,glavica belog luka,vezica peršuna,sirće,ulje,so i biber Priprema: Šargarepu očistiti, pa iseći na kolutove. Potom ubaciti u lonac kipuće slane vode i kuvati oko pet minuta. Skuvanu šargarepu ocediti i ostaviti da se sasvim ohladi. Beli luk sitno iseckati, dodati peršunov list, so, biber, sirće i ulje po ukusu. Ovim prelivom začiniti šargarepu, […]

SALATA OD SPANAĆA

salata od spanaca

Sastojci: svež spanać,sirće ili sok od limuna,maslinovo ulje Priprema: Dobro operemo lišće od spanaća i potopimo ga u slanu vodu da odstoji sat vremena. Spanać dobro iscedimo od vode i sipamo u činiju za salatu. Začinimo sa razblaženim sirćetom ili sokom od limuna i maslinovim uljem.

BRUSKETI SA PARADAJZOM I FETOM

BRUSKETI SA PARADAJZOM I FETOM

Sastojci: 1 baguette8 cherry paradajza3 kašike izmrvljenog feta sira1 dcl maslinovog ulja5 čenova belog lukaŠaka svežeg bosiljka Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sitno iseckajte paradajz, iseckajte beli luk, bosiljak. Hleb isecite na kriške, svaku krišku premažite maslinovim uljem. Pecite ih u rerni 10 minuta. Pomešajte paradajz, beli luk i maslinovo ulje i nanesite smesu […]

SENDVIČ SA AVOKADOM I SIROM

SENDVIČ SA AVOKADOM I SIROM

Sastojci: 200 g ricotta sira 200 g kaše od zrelog avokada 100 g majoneza 4-5 čenova belog luka vinsko sirće 50 g semenki orašastih plodova ili susama300 g najbolje ražanog hleba začini po ukusumaslinovo uljeperšunovo lišće Priprema: Idemo prvo na hleb. Podelimo ga na parčad, svako začinimo i prelijemo maslinovim uljem. Tako preliven hleb istostirati. […]

KROKETI SA SPANAĆEM I SIROM

kroketi sa spanacem i sirom

Sastojci: 600 g spanaća 300 g sitnog sira 6 kašika kačkavalja narendanogjaja 2 žumanca4 kašike maslaca brašno – za valjanjeso Priprema: Dinstamo i pasiramo spanać. Mutimo sitan sir dok se ne dobije glatka smesa, dodajemo žumanca, spanać, so i 4 kašika narendanog kačkavalja. Oblikujemo krokete, uvaljamo u brašno i spuštamo u vrelu posoljenu vodu. Ostavljamo […]

PALAČINKE SA BLITVOM I SIROM

palacinke sa blitvom i sirom

Sastojci: 16 palačinaka300 g blitve2 čena belog luka4 kašike mladog sira2 kašike kisele pavlake1 dl mlekamaslinovo uljeso Priprema: Blitvu kuvajte u posoljenoj vodi 15ak minuta. Kada se skuva procedite je i iseckajte. U tiganj stavite malo maslinovog ulja, dodajte blitvu, beli luk, pavlaku i sir. Dinstajte par minuta. Smesom filujte palačinke i uvijte ih kao […]

KLUB SENDVIČ

klub sendvic

Sastojci: 6 kriški tost hleba4 tanka pileća fileta4 kriške šunke2 tanke kriške mesnate slanine100 g ajsberg salate (može i dva lista puterice)2 paradajza2 jaja4 lista kačkavalja2 kašičice majonezaso, biber Priprema: Kratko ispržiti pileće meso. Sitno iseckati salatu (ako je puterica ne seckati je) i pomešati je sa majonezom, malo soli i bibera. Ispržiti kratko slaninu […]

POHOVANI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA I KAČKAVALJA

POHOVANI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA I KAČKAVALJA

Sastojci: 3 krompira, isečenog na kockice i skuvanogpola male kisele pavlake25 g zelenog luka, kockice55 g slanine, kockice1 kašika solimalo čedar sira, isečenog na trakiceuljesobiber Za pohovanje: brašnojajeprezle Priprema: U velikoj posudi sjedinite kuvani krompir, pavlaku, zeleni luk, slaninu, so i biber.Izmešajte sastojke sve dok ne dobijete pire. Izrežite sir na trake veličine 6 mm. […]