Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja za prženje + 2 kašike,2 kašike soja sosa,sok od limete,2 fileta ribe (jako je lepo sa paniranim filetima soma),1/4 kašičica ljute paprike,6 tortilja,crveni kupus,kačkavalj,ljuti sos… [više]
Obrok: hladno predjelo
Sastojci: 300 g karfiola,100 g kačkavalja,50 g prezli,½ limuna (kora),5 jaja,so, biber,½ kašičice belog luka u prahu Priprema: Karfiol očisiti, oprati, pa izrendati na krupno rende i ostaviti da se… [više]
Sastojci: 500 gr šargarepe,glavica belog luka,vezica peršuna,sirće,ulje,so i biber Priprema: Šargarepu očistiti, pa iseći na kolutove. Potom ubaciti u lonac kipuće slane vode i kuvati oko pet minuta. Skuvanu šargarepu… [više]
Sastojci: svež spanać,sirće ili sok od limuna,maslinovo ulje Priprema: Dobro operemo lišće od spanaća i potopimo ga u slanu vodu da odstoji sat vremena. Spanać dobro iscedimo od vode i… [više]
Sastojci: 1 baguette8 cherry paradajza3 kašike izmrvljenog feta sira1 dcl maslinovog ulja5 čenova belog lukaŠaka svežeg bosiljka Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sitno iseckajte paradajz, iseckajte beli luk, bosiljak…. [više]
Sastojci: 200 g ricotta sira 200 g kaše od zrelog avokada 100 g majoneza 4-5 čenova belog luka vinsko sirće 50 g semenki orašastih plodova ili susama300 g najbolje ražanog… [više]
Sastojci: 600 g spanaća 300 g sitnog sira 6 kašika kačkavalja narendanogjaja 2 žumanca4 kašike maslaca brašno – za valjanjeso Priprema: Dinstamo i pasiramo spanać. Mutimo sitan sir dok se… [više]
Sastojci: 16 palačinaka300 g blitve2 čena belog luka4 kašike mladog sira2 kašike kisele pavlake1 dl mlekamaslinovo uljeso Priprema: Blitvu kuvajte u posoljenoj vodi 15ak minuta. Kada se skuva procedite je… [više]
Sastojci: 6 kriški tost hleba4 tanka pileća fileta4 kriške šunke2 tanke kriške mesnate slanine100 g ajsberg salate (može i dva lista puterice)2 paradajza2 jaja4 lista kačkavalja2 kašičice majonezaso, biber Priprema:… [više]
Sastojci: 3 krompira, isečenog na kockice i skuvanogpola male kisele pavlake25 g zelenog luka, kockice55 g slanine, kockice1 kašika solimalo čedar sira, isečenog na trakiceuljesobiber Za pohovanje: brašnojajeprezle Priprema: U… [više]