KIKIRIKI KUGLICE

kikiriki kuglice

Sastojci: 4 kesice Smokija 100 g pečenog kikirikija 50 g badema 100 g pečenog susama 1 margarin Priprema: Sameljite Smoki, kiriki i badem. Dodajte im margarin i dobro izmesite ovu masu. Pravite kuglice i valjajte ih u susam koji ste ispekli u rerni. Stavljajte ih u papirnate korpice.

ROLOVANI OMLET

rolovani omlet

Sastojci: 5 jaja ½ kašičice soli ¼ kašičice bibera (po mogućnosti, sveže mlevenog, malo krupnije) kašika ulja ili parče putera, margarina (1 supena kašika) 150 – 200 gr trapista 150 gr sitno seckane šunke za pizzu ½ crvene paprike iseckane na sitne komade sitno seckan peršunov list (može u punjenje, može kao dekoracija) Priprema: Razlupajte […]

SOS OD CRNIH MASLINA

sos od crnih maslina

Sastojci: 2 kom. belоg luka 200 g crnih maslina 30 ml limunovog soka 20 ml maslinovog ulja Priprema: Ubacite u blender očišćene crne masline i beli luk. Izblendirajte, pa dodajte maslinovo ulje i limunov sok. Može se servirati uz dvopek, čeri paradajz i feta sir.

SALATA OD PESTO SOSA, TESTENINE I PARADAJZA

pesto salata

Sastojci: 250 g testenine 2 kašike pesto sosa od bosiljka 1 čaša kisele pavlake (2 dl) 100 g feta sira 2 kašike maslinovog ulja 6-8 manjih čeri paradajza 1 šolja svežih listova bosiljka so i biber Priprema: U činiji izmešajte pesto, pavlaku i maslinovo ulje. U  ovu mešavinu dodajte skuvanu i ohlađenu testeninu. Dodajte izmrvljeni […]

PUNJENI ŠAMPINJONI U RERNI

punjene pečurke

Sastojci: 20 šampinjona 2 čena belog luka 4 šolje svežeg spanaća 220 g krem sira so, biber 1/4 šolje parmezana 1/4 šolje prezli Priprema: Šampinjone operite i odvojite drške od kapica. Kapice poređajte na pouljen pleh, a drške sitno iseckajte pa pržite u tiganju na blagoj vatri. Iseckane drške šampinjona pržite sa belim lukom, pa […]

SALATA ZA LJUBITELJE KROMPIRA

salata od krompira

Sastojci: 3-4 krompira sečena na kockice1 krastavac, isečen na kolutove1 manja zelena paprika, isečena na kolutove1 crveni luk, isečen na kolutićedresingmaslinovo ulje1 veza peršuna3 kašike vinskog sirćetaso, biber Priprema: Skuvajte krompir u slanoj vodi i ostavite da se prohladi. Za to vreme pomešajte sve sastojke za dresing. U posudi za salatu pomešajte krompir i dresing, […]

NAMAZ OD PATLIDŽANA

patlidžan namaz

Sastojci: 2 mlada patlidžana 2 uvrh pune kašičice ajvara 4 mala čena belog luka ½ limuna Maslinovo ulje, so, biber Priprema: Patlidžan ispecite na ploči ili u rerni i kada se prohladi, prepolovite ga, kašikom odstranite semenke ako ih ima, a mesnati sadržaj viljuškom sastružite. Ukoliko je potrebno, dodatno ga usitnite nožem, ali bez korišćenja […]

PIHTIJE

pihtije

Sastojci: 2 svinjske nogice 2 juneće nogice slano meso po ukusu 5 zrna bibera 2 lista lorbera 1 glavica belog luka so Postupak: Svinjske i juneće nogice staviti u lonac naliven vodom da se kuvaju na tihoj vatri. Kada provri, skinuti penu i baciti. Dodati biber, lorber, so. Kuvanje traje 4 – 5h  tj. dok […]

DOMAĆA PAŠTETA OD PILEĆE DŽIGERICE

pašteta od pileće džigerice

Sastojci: 500 gr pileće džigerice 100 gr slaninice 3 jaja 3 krastavčića senf pavlaka malo soka od limuna začini Postupak: Prodinstajte džigericu i slaninicu, dodajte sve sastojke i sameljite u blenderu. Ostavite paštetu u frižider. Služiti hladnu uz tost.

PUNJENE PEČURKE

punjene pecurke

Sastojci: 3/4 crnog luka 1 crvena paprika 30 g pršute 30 g kačkavalja 3 kašike kajmaka 2-3 kašike kuvanog pirinča mleveni biber i peršun 8 šampinjona Priprema: Na ulju propržiti 3/4 crnog luka, iseckati „stabla“ pečuraka i staviti u tiganj, dodati papriku isečenu na kockice, pršutu i kačkavalj takođe isečene na kockice, dodati pirinač i […]