Sastojci:

8 većih krompira
8 šargarepa
8 jaja
1 tegla kiselih krastavaca (neto krastavaca 350-500g)
tegla majoneza (oko 650 ml, 630 g)
pola kg graška
pola kg kuvanih pilećih prsa, ili šunke ili pečenice
1 kašičica soli

Priprema:

Krompir i šargarepu dobro oprati.

Saviti u lonac  s vodom, dodati pola kašičice soli. Neka se kuva 1 sat, ocediti iz vode i pustiti da se hladi.

Odvojeno (budući da se kraće kuva) skuvati grašak, kao i cela jaja, isto odvojeno. Pustiti da se i to hladi. I grašak i jaja kuvati oko 10 min nakon što proključa voda.

Krompir, šargarepu i jaja treba oljuštiti, iseći na kockice, veličine po želji, dodati grašak, krastavce i šunku koju smo takođe isekli na kocke, dodati majonez i sve zajedno dobro izmešati.

RUSKA SALATA

Course: hladno predjelo