Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 kašike ulja
- 1 l bujona
- 500 g testenine
- 250 ml mleka
- 200 g pavlake
- 200 g kuvane šunke
- 1 kašika seckanog peršuna
- so, biber
Priprema:
Očistite šampinjone i u zavisnosti od veličine isecite ih na pola ili na četvrtine. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu prodinstajte crni luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i propržite ih zajedno oko 5 min.
U međuvremenu, bujon zagrejte da proključa, dodajte testeninu i skuvajte je prema uputstvu za kuvanje. Mleko dodajte šampinjonima i nastavite sa dinstanjem, zatim dodajte pavlaku. Sos kuvajte dok polovina ne uvri. Dodajte so i biber. Kuvanu šunku isecite na rezance.
Na kraju ocedite testeninu i zajedno sa šunkom dodajte sosu. Servirajte i pospite peršunom.