Sastojci:

1 kg brašna
1 feferona
400 ml jogurta
150 g kačkavalja
2 jajeta

200 ml mleka
150 g kulena
200 ml paradajz sosa
1 prašk za pecivo

3 g šećera
45 ml ulja
1/2 svežeg kvasca
3 g soli

Priprema:

Za testo je potrebno: 2 čaše jogurta, 1 čaša mleka, pola kockice kvasca, 2 jajeta, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo, 1 kg brašna (preporučujemo pola integralnog, pola običnog mekog).

Zamesite testo i stavite ga da odstoji u frižideru minimum tri sata. Potom razvucite testo za picu prema veličini pleha. Stavite pire ili sos od paradajza, kačkavalj i kulen.

Zagrejte rernu na 250 stepeni, potom stavite picu da se peče na 200 stepeni 10-15 minuta. Kada je izvadite, iseckajte feferone i pospite po površini.

LJUTA FEFERONI PICA

Course: glavno jelo
Kuhinja: Italijanska