ZAPEČEN KARFIOL

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 glavica karfiola srednja
  • 2 kašike brašna
  • 70 ml ulja
  • 500 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 40 g parmezana rendanog
  • 1 kašika suvog začina
  • soli malo
  • bibera malo

Upustvo

  • Očistiti karfiol od listova i odvojiti buketiće.
  • Kuvati karfiol u provreloj vodi 10 minuta.
  • Procediti ga i ostaviti da odstoji dok pripremate sos.
  • Uključiti rernu na 200 stepeni.
  • Zagrejati ulje, dodati brašno i propržiti ga dok ne dobije žućkastu boju.
  • Naliti sa mlekom i vodom, dodati suvi začin, malo soli i bibera i mešati dok ne počne da se zgušnjava.
  • Dodati parmezan i držati na vatri još minut do dva.
  • U tepsiju poređati karfiole i preliti ih sosom.
  • Peći u zagrejanoj rerni dok na porumeni.
  • Servirati toplo.