Sastojci:
Testo:
150 g grčki jogurt,
1 kg brašno,
1 kom jaja,
2 dl ulje,
3,5 dl mleko,
1 kom svež kvasac,
1 kom prašak za pecivo,
2 kašičice šećera,
2 kašičice soli
Fil:
1 kom jaja,
125 g feta sir
Premaz:
1 kom jaja
ulja (malo)
susam (količina po ukusu)
Priprema:
Testo:
Od potrebne količine mleka odvojiti oko 1 dl, smlačiti ga, dodati šećer i u njemu rastopiti kvasac. Pustiti da se digne. Za to vreme u dublji sud sipati deo brašna, so, jaje, jogurt, mleko i ulje, promešati te usuti nadošli kvasac. Po potrebi dodavati brašna dok se ne umesi testo koje se ne lepi. U toku izrade testa sipati prašak za pecivo.
Ovako umešano podeliti na šest loptica. Pustiti ih da rastu oko 15 minuta.
Svaku lopticu razvući u krug i podeliti na osam delova, filovati i uvijati kiflice. Redjati u pleh obložen pek papirom, ostaviti da rastu oko 20 minuta i premazati umućenim jajetom sa malo ulja. Posuti susamom.
Kiflice sa grčkim jogurtom peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Prijatno sa Ukusom!
Fil:
Feta sir izgnječiti i pomešati sa jajetom pa filovati kiflice.