Sastojci:


Za testo:

30 g svežeg kvasca,
1 dl vode,
2 dl mleka,
1 kašičica šećera,
100 g masti ( ili putera ako ne koristite svinjsku mast),
1 jaje,
2 kašičice soli (ravne),
450 g brašna

Za nadev:

100 g šunke( domaće ili stišnjene u crevu),
100 g trapista,
200 g kečapa

Za premaz:

1 jaje,

po želji susam

Priprema:

Kvasac rastvorite sa kašičicom šećera u mlakoj vodi i ostavite da nadođe.

U činiju sipajte prosejano brašno, dodajte so,  jaje, mast (puter), mleko i nadošao kvasac.

Umesite testo, pa ga ostavite pokrivenog da udvostruči volumen.

U međuvremenu pripremite nadev: iseckajte šunku na komadiće, a trapist narendajte.

Testo podelite na tri dela, a potom jedan premesite i razvijte oklagijom u krug. Isecite ga na osam trouglova, zasecite svaki po sredini, te stavite po malo šunke i trapista i prelijte kečapom.

Zavijajte kiflice na uobičajen način – savijte krajeve ka unutra i rolajte od šireg dela ka užem.
Tako postupite i sa preostale dve jufke.

Oblikovane kiflice ređajte na papirom za pečenje postavljen pleh , ostavite ih da odmore dok se rerna zagreje na 200 °C, a potom ih premažite razmućenim jajetom, pospite susamom, i pecite 20-tak minuta.

PIZZA KIFLICE

Course: toplo predjelo