SASTOJCI:

400 g šampinjona
200 g crnog brašna
1 kašika neslanog suvog biljnog začina
1 kašika aleve paprike
1 kašika origana
1 kašičica kurkume
1 kašičica morske soli
pola kašičice bibera
2 kašike susama
oko 200 ml piva
mešavina suncokretovog i maslinovog ulja za prženje

PRIPREMA:

Šampinjone oprati i osušiti.

U odgovarajuću posudu staviti sve suve sastojke i promešati. Dodavati pivo postepeno da se dobije gusta smesa.

U dublji tiganj usuti mešavinu ulja i zagrejati.

Šampinjone umakati u smesu sa pivom uz pomoć viljuške i stavljati da se prži. Čim porumeni sa jedne strane okrenuti da se isprže i sa druge.

Pržene šampinjone vaditi na papirni ubrus da se pokupi višak ulja.

Ispržene šampinjone složiti u činiju za serviranje i poslužiti tople kao prilog ili kao toplo predjelo.

POHOVANI ŠAMPINJONI U PIVU

Course: toplo predjelo