Kvasac rastvorite sa kašičicom šećera u mlakoj vodi i ostavite da nadođe.
U činiju sipajte prosejano brašno, dodajte so, jaje, mast (puter), mleko i nadošao kvasac.
Umesite testo, pa ga ostavite pokrivenog da udvostruči volumen.
U međuvremenu pripremite nadev: iseckajte šunku na komadiće, a trapist narendajte.
Testo podelite na tri dela, a potom jedan premesite i razvijte oklagijom u krug. Isecite ga na osam trouglova, zasecite svaki po sredini, te stavite po malo šunke i trapista i prelijte kečapom.
Zavijajte kiflice na uobičajen način – savijte krajeve ka unutra i rolajte od šireg dela ka užem.
Tako postupite i sa preostale dve jufke.
Oblikovane kiflice ređajte na papirom za pečenje postavljen pleh , ostavite ih da odmore dok se rerna zagreje na 200 °C, a potom ih premažite razmućenim jajetom, pospite susamom, i pecite 20-tak minuta.