PIROŠKE OD PALAČINKI

Sastojci

Za palačinke:

  • 200 g brašna tip 400, meko
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka i malo mlake vode
  • kašičica soli i šećera

Za nadev:

  • meso ili sir po izboru
  • Za paniranje:
  • jaje i mrvice

Upustvo

  • Napraviti testo za palačinke. Peći palačinke da budu rumene ali samo sa jedne strane.
  • Uzeti nadev od mesa ili sira i staviti po jednu punu kašiku tog nadeva na rumenu stranu svake palačinke.
  • Preklopiti isprva krajeve palačinke sa dve suprotne strane, a zatim polako savijati sa treće strane. Pre nego što se savije i četvrti kraj, treba ga premazati belancetom, da se ne bi otvarao.
  • Piroške uvaljati u razmućeno jaje i mrvice. U dubokom tiganju dobro zagrejati mast i pržiti piroške. Služiti tople.