PIROŠKE OD PALAČINKI
Sastojci
Za palačinke:
- 200 g brašna tip 400, meko
- 2 jajeta
- 1 dl ulja
- 3 dl mleka i malo mlake vode
- kašičica soli i šećera
Za nadev:
- meso ili sir po izboru
- Za paniranje:
- jaje i mrvice
Upustvo
- Napraviti testo za palačinke. Peći palačinke da budu rumene ali samo sa jedne strane.
- Uzeti nadev od mesa ili sira i staviti po jednu punu kašiku tog nadeva na rumenu stranu svake palačinke.
- Preklopiti isprva krajeve palačinke sa dve suprotne strane, a zatim polako savijati sa treće strane. Pre nego što se savije i četvrti kraj, treba ga premazati belancetom, da se ne bi otvarao.
- Piroške uvaljati u razmućeno jaje i mrvice. U dubokom tiganju dobro zagrejati mast i pržiti piroške. Služiti tople.