Sastojci: 2 veća crvena luka4 žute paprike4 zelene paprike6 paradajzasuncokretovo ulje za prženjesobiber Priprema: Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na šporetu staviti… [više]
Obrok: glavno jelo
Sastojci: 8 pilećih bataka, 1 zelena paprika, Nekoliko kašika masti (može i ulje), So, suvi začin, meko brašno Priprema: Dva sata pre pečenja svaki batak 3-4 puta probodite viljuškom do… [više]
Sastojci: 1 kg mesa u komadu,1-2 kašike ulja (ili malo masti),2 dl piva (po vašem izboru),1 sveži paradajz,1 sveža paprika (slatka ili ljuta po ukusu)1 kašikica soli,1 kašikica mlevenog bibera,mešavina… [više]
Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja za prženje + 2 kašike,2 kašike soja sosa,sok od limete,2 fileta ribe (jako je lepo sa paniranim filetima soma),1/4 kašičica ljute paprike,6 tortilja,crveni kupus,kačkavalj,ljuti sos… [više]
Sastojci: 1.5kg-2kg sveže prasetine (deo sa rebrima i kožurom),so,2 kašike meda,1 kašika svetlog piva,biber Priprema: Meso najbolje pripremiti noć ranije. Oprati ga pod mlazom hladne vode, zatim ga dobro osušiti… [više]
Sastojci: Dva bataka i dva karabataka 1 dl piva So, biber Priprema: Usolite i pobiberite meso i ostavite ga da odstoji pola sata. U posudu za pečenje u rerni stavite… [više]
Sastojci: oko 1 kg brašna 1 pakovanje instant krompir pirea 1 svež kvasac 1 jaje 1 kašika ulja 300 g vode 200g mleka malo soli, origano, bosiljak za punjenje po… [više]
Sastojci: but ili plećka od divlje svinje1 kašika bobica kleke (može i borovnice)1 kašika crnog bibera u zrnu1 kašika majčine dušice, 1 list lovora2 karanfilića1 glavica luka, 1 šargarepa1 manji… [više]
Sastojci: 1 litar punomasnog mleka8 kašika maslaca70 grama brašna1 kašika soli500 grama makarona (pužići)230 grama naseckanog sira80 grama rendanog pekorino italijanskog sira70 grama hlebnih mrvica Priprema: Bešamel sos: Zagrejte mleko… [više]