SATARAŠ

Sataraš

Sastojci: 2 veća crvena luka4 žute paprike4 zelene paprike6 paradajzasuncokretovo ulje za prženjesobiber Priprema: Prvo treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa. Za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela. Kada voda proključa maknuti je sa strane, te u nju oprezno staviti […]

PILEĆI BATACI U BRAŠNU

pileci bataci u brasnu

Sastojci: 8 pilećih bataka, 1 zelena paprika, Nekoliko kašika masti (može i ulje), So, suvi začin, meko brašno Priprema: Dva sata pre pečenja svaki batak 3-4 puta probodite viljuškom do kosti u delu u kom je najdeblji i posolite. Oko kosti u donjem delu i na vrhu stavite i malo suvog začina – vegete ili […]

MUĆKALICA

muckalica

Sastojci: 300 g svinjskog vrata bez kosti, 250 g ljubičastog luka na kockice, 250 g paradjza na kockice, 250 g crvene paprike na kockice, 3 čena belog luka, 1 dl ulja, 2–3 lista lovora, tucane ljute paprike po ukusu, 2 dl bujona, peršunovog lista, mladog luka, So i biber Priprema: U dubljoj posudi ili voku […]

SPORO PEČENA CEPKANA SVINJETINA

SPORO PECENA CEPKANA SVINJETINA

Sastojci: 1 kg mesa u komadu,1-2 kašike ulja (ili malo masti),2 dl piva (po vašem izboru),1 sveži paradajz,1 sveža paprika (slatka ili ljuta po ukusu)1 kašikica soli,1 kašikica mlevenog bibera,mešavina začina: origano, korijander, tucana ljuta paprika, kumin. Priprema: U manju posudu stavite so, biber i začine. Sve izmešajte i utrljajte u meso. U vrelom tiganju, […]

RIBLJI TAKOSI SA MANGOM

riblji takosi sa mangom

Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja za prženje + 2 kašike,2 kašike soja sosa,sok od limete,2 fileta ribe (jako je lepo sa paniranim filetima soma),1/4 kašičica ljute paprike,6 tortilja,crveni kupus,kačkavalj,ljuti sos (po izboru) Za mango mešavinu: 1 mango, oljuštiti, bez koštice i iseckati na kockice,2/3 šolje, sveže iseckanog ananasa na kockice,biber,1 veći crveni luk iseckati na […]

HRSKAVA PEČENA PRASETINA

hrskava pecena prasetina

Sastojci: 1.5kg-2kg sveže prasetine (deo sa rebrima i kožurom),so,2 kašike meda,1 kašika svetlog piva,biber Priprema: Meso najbolje pripremiti noć ranije. Oprati ga pod mlazom hladne vode, zatim ga dobro osušiti papirnim ubrusom. Uz pomoć oštrog noža zarezati kožuru na kockice ili trakice do mesa, ali ne zasecati i meso. Sipati so u šaku i utrljavati […]

PILETINA SA CRNIM PIVOM

piletina sa crnim pivom

Sastojci: Dva bataka i dva karabataka 1 dl piva So, biber Priprema: Usolite i pobiberite meso i ostavite ga da odstoji pola sata. U posudu za pečenje u rerni stavite meso i nalijte ga pivom. Prekrijte alu-folijom ili poklopite i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, 10 do 15 minuta. Nakon […]

KALCONE SA TESTOM OD KROMPIRA

kalcone

Sastojci: oko 1 kg brašna 1 pakovanje instant krompir pirea 1 svež kvasac 1 jaje 1 kašika ulja 300 g vode 200g mleka malo soli, origano, bosiljak za punjenje po želji nešto suhomesnato, kačkavalj, pečurke Priprema: Kvasac staviti sa 1 kašičicom šećera u mlako mleko da naraste. Zatim dodati sve ostale sastojke osim brašna. Brašno […]

PEČENA DIVLJA SVINJA U MARINADI

PEČENA DIVLJA SVINJA U MARINADI

Sastojci: but ili plećka od divlje svinje1 kašika bobica kleke (može i borovnice)1 kašika crnog bibera u zrnu1 kašika majčine dušice, 1 list lovora2 karanfilića1 glavica luka, 1 šargarepa1 manji celerov koren, 1 koren peršuna1/3 šoljice vinskog sirćeta, 1/2 l jakog crnog vinaso, ulje, 1 ravna kašika brašna Priprema: Meso oprati, staviti u posudu sa […]

ZAPEČENI MAKARONI U BEŠAMEL SOSU SA SIROM

ZAPEČENI MAKARONI U BEŠAMEL SOSU SA SIROM

Sastojci: 1 litar punomasnog mleka8 kašika maslaca70 grama brašna1 kašika soli500 grama makarona (pužići)230 grama naseckanog sira80 grama rendanog pekorino italijanskog sira70 grama hlebnih mrvica Priprema: Bešamel sos: Zagrejte mleko u srednje velikoj posudi na srednje jakoj vatri dok ne provri, a zatim isključite vatru.U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri.Dodajte brašno i […]