MUSAKA OD PATLIDŽANA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 4 velika patlidžana
  • 10 do 12 paradajza srednje veličine
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza bosiljka
  • biber u zrnu
  • so

Upustvo

  • Isecite patlidžan na kolutove debljine oko 1 cm, posolite i ostavite da odstoje oko 30 minuta kako bi pustili suvišnu vodu.
  • Kolutove premažite maslinovim uljem i ravnomerno poređajte u vatrostalnu činiju dva sloja, pa dodajte sitno seckani beli luk.
  • Pecite na 200 stepeni 15 do 20 minuta sve dok patlidžan ne omekša, a zatim preko poređajte kolutove paradajza, začinite bosiljkom i pecite na 150 stepeni oko sat vremena.
  • Kada se izvadi iz rerne posuti sa rendanim kačkavaljem. Ukrasiti sa maslinama i listovima bosiljka.