ČORBA OD PASULJA SA JAGNJETINOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 200 g pasulja
  • 600 g jagnjeće plećke
  • 250 g pileće crne džigerice i srca
  • 3 šargarepe
  • peršun
  • 1 glavica luka
  • 1 limun
  • 5 feferona
  • 2 čena belog luka
  • 1 kafena kašika majorana
  • ulje
  • so i biber

Upustvo

  • Meso isečemo na parčad, a koske polomimo satarom i stavimo u šerpu na šporetu sa vodom. Stavimo pasulj, pileću džigericu i srca.
  • Dodamo krupniju parčad luka, parčad šargarepe i feferona. Posolimo, pobiberimo, dodamo ulje, poklopimo i ostavimo da se kuva.
  • Pred kraj kuvanja dodamo sitno seckani luk, peršun, majoran i sok od pola limuna.
  • Prespemo u činiju za posluživanje čorbe.