Sastojci:
Za belu koru:
• 5 jaja
• 150 g brašna
• kašiku praška za pecivo
• voćni džem
Za crnu koru:
• 3 jaja
• 4 kašike šećera
• prstohvat praška za pecivo
• 2 kašike kakaoa
• 100 ml ruma
• 100 g džema od jagoda
Za krem:
• 50 g biljne masti
• 50 g šećera u prahu
Za glazuru:
• 130 g mleka u prahu
• 130 g šećera u prahu
• 130 g svinjske masti
• 50 g bele čokolade
Priprema:
Napraviti sneg od belanaca, dodajte mu šećer, žumanca, kašiku ulja, brašno i prašak za pecivo. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Pečeno testo premažite džemom, urolajte i ostavite da odstoji.
Za crnu koru umutite od belanca sneg, pomešajte sa šećerom, žumancima, brašnom i praškom za pecivo i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Ispečeno testo izmrvite, pomešajte sa dve kašike kakaoa, tri kašike džema i rumom.
Ovu drugu koru nanesite na prvu.
Za krem pomešajte biljnu mast sa šećerom u prahu i premažite rolat.
Za glazuru rastopite belu čokoladu s mlekom u prahu i šećerom, pa premažite rolat.