Sastojci:

Za belu koru:

• 5 jaja

• 150 g brašna

• kašiku praška za pecivo

• voćni džem

Za crnu koru:

• 3 jaja

• 4 kašike šećera

• prstohvat praška za pecivo

• 2 kašike kakaoa

• 100 ml ruma

• 100 g džema od jagoda

Za krem:

• 50 g biljne masti

• 50 g šećera u prahu

Za glazuru:

• 130 g mleka u prahu

• 130 g šećera u prahu

• 130 g svinjske masti

• 50 g bele čokolade

Priprema:

Napraviti sneg od belanaca, dodajte mu šećer, žumanca, kašiku ulja, brašno i prašak za pecivo. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Pečeno testo premažite džemom, urolajte i ostavite da odstoji.

Za crnu koru umutite od belanca sneg, pomešajte sa šećerom, žumancima, brašnom i praškom za pecivo i pecite na 180 stepeni 15 minuta. Ispečeno testo izmrvite, pomešajte sa dve kašike kakaoa, tri kašike džema i rumom.

Ovu drugu koru nanesite na prvu.

Za krem pomešajte biljnu mast sa šećerom u prahu i premažite rolat.

Za glazuru rastopite belu čokoladu s mlekom u prahu i šećerom, pa premažite rolat.

BELI SNOVI

Course: desert