ZAPEČENI PASULJ

Sastojci

  • pasulj 2-3 dl
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 korena peršuna
  • 2-3 čena belog luka
  • dimljene kobasice
  • suva mesnata slanina

Upustvo

  • Oprati pasulj, prokuvati u dve vode koje bacimo, staviti ga u treću vodu i kuvati.
  • U pasulj dodati da se kuva pripremljeno povrće, glavicu crnog luka sitno isečenog, 2 šargarepe i korena peršuna na kolutove isečeno, 2-3 čena belog luka. Poklopiti i ostaviti da polako vri.
  • Kada je pasulj upola kuvan, dodati domaće dimljene kobasice, isečene na manje komade, i malo suve mesnate slanine. Kada je pasulj kuvan dodati blagu zapršku, koju pripremimo ovako.
  • ZAPRŠKA: U manju posudu sipamo malo ulja zagrejemo, vrlo malo stavimo brašna i crvene slatke paprike, promešamo da se sjedini i dodamo u pasulj, promešamo. Dodamo malo kuvanog paradajza i ostavimo da polako vri dok se ne izbistri, ne pojavi staklasta masa.
  • Na kraju kuvanja posoliti po ukusu.