ZAPEČEN KARFIOL
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 glavica karfiola srednja
- 2 kašike brašna
- 70 ml ulja
- 500 ml mleka
- 100 ml vode
- 40 g parmezana rendanog
- 1 kašika suvog začina
- soli malo
- bibera malo
Upustvo
- Očistiti karfiol od listova i odvojiti buketiće.
- Kuvati karfiol u provreloj vodi 10 minuta.
- Procediti ga i ostaviti da odstoji dok pripremate sos.
- Uključiti rernu na 200 stepeni.
- Zagrejati ulje, dodati brašno i propržiti ga dok ne dobije žućkastu boju.
- Naliti sa mlekom i vodom, dodati suvi začin, malo soli i bibera i mešati dok ne počne da se zgušnjava.
- Dodati parmezan i držati na vatri još minut do dva.
- U tepsiju poređati karfiole i preliti ih sosom.
- Peći u zagrejanoj rerni dok na porumeni.
- Servirati toplo.