VIRŠLE U TESTU

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 280 g brašna
  • so
  • kisela pavlaka
  • maslac
  • viršle
  • 1 žumance

Upustvo

  • Na dasci prosejati 280 g brašna, dodati soli i toliko kisele pavlake da se može napraviti testo kao za pitu.
  • Umešeno testo razviti oklagijom u obgu pola santimetra debelu. Preko razvučene kore iseći tanke režnjeve maslaca.
  • Kad je celo testo pokriveno maslacem, umotati testo u trubu, pa ponovo razviti u obgu pravougaonog oblika u širini 12 cm. Debljina razvučene kore treba da je manja od pola cm. Od ovako razvučenog testa iseći trake 2 cm široke i omotati ih oko presnih viršli i to koso kao što se uvijaju kalupi za šamrolne.
  • Na kraju viršli testo stisnuti prstima. Zatim ih staviti u pleh, premazati testo žumancetom i peći u rerni.