Sastojci:

• 600 g svinjske krtine
• 600 g teleće krtine
• 400 g mlevenog mesa
• 500 g svežih šampinjona
• 200 ml kečapa
• 1 glavica luka
• 1 goveđa kocka za supu
• 1 kašika mešavine začina
• 1 kašika senfa
• 1 kašika crvene ljute paprike
• 1 jaje
• 2 kašike prezle
• 200 ml belog vina
• ulje
• so i biber

Priprema:

Kuvamo supu.

U veći dubok sud stavimo mleveno meso i polupamo jaja. Posolimo, pobiberimo, dodamo prezlu, mešavinu začina i mešamo dok se ne dobije kompaktna smesa. Od smese formiramo loptice, koje stavimo u šerpu sa supom.

Glavicu luka sitno iseckamo i pržimo u zagrejanom ulju. Dodamo teleće meso iseckano na kocke. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Svinjsko meso sečemo na kocke i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. Posebno pržimo svinjsko meso da ostane belo. Posolimo, pobiberimo i promešamo.

Sklanjamo ćufte sa šporeta i stavimo u činiju. Dodamo supe u šerpu sa lukom i telećim mesom.

Šampinjone seckamo na tanke listove. Kada tečnost ispari, u šerpu dodamo isprženo svinjsko meso zajedno sa masnoćom i prelijemo belim vinom.

U dubok sud sipamo supe, kečap i dodamo u šerpu. Dodamo i crvenu ljutu papriku i senf.

Sadržaj šerpe prespemo u zemljani sud. Poklopimo  i pečemo 1 sat na 200 stepeni.

USKRŠNJE JELO

Course: glavno jelo