Sastojci:

Za testo:

• 150 g marcipana
• 2 kašike likera po želji
• 50 g margarina
• jaje
• belance
• 35 g brašna
• kašika praška za pecivo

Za fil:

• 500 g grožđa
• 250 ml belog vina
•  pola kesice pudinga od vanile
• kesica želatina
• 2 kašike šećera u prahu
• malo margarina

Priprema:

Rernu zagrejte, a modlice, prečnika oko 12 cm, dobro podmažite margarinom.

Marcipan podelite na manje delove i zajedno sa likerom i margarinom mutite dok smesa ne postane penasta. Dok mutite, postupno dodajte celo jaje, belance, brašno i prašak za pecivo. Testo od marcipana sipajte u modle i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Stavite 200 ml vina da provri, pa dodajte 50 ml vina sa pudingom, i mešajte dok se ne skuva. Smesu ohladite i prelijte preko testa u modlicama. Odozgo poređajte grožđe iz kojeg ste predhodno izvadili semenke.

Želatin pripremite prema uputstvu na kesici, prelijte njime tortice i ostavite da se ohladi.

TORTICE OD GROŽĐA

Course: desert