Sastojci:

Kora:

4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika gustina
5 g praška za pecivo

Fil:

3 pomorandže
4 kašike kamparija
6 listica želatina
400 g svežeg sira
200 g jogurta
100 g šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
150 g slatke pavlake
200 g mandarina
šećer sa aromom pomorandže

Priprema:

Za koru:

Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Sipati u kalup prečnika 28cm i peći na 180C.

Za fil:

Filetirajte pomorandže, pa ih grubo isecite. Nakapajte ih kamparijem.

Omekšajte želatin. Pomešajte sir, jogurt, šećer u prahu i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Ocedite pomorandže, a kampari sacuvajte, stavite u posudu i zagrejte. Zgnječite želatin da se dobro ocedi, pa ga rastopite u kampariju, a zatim umešajte u smesu sa sirom. Umešajte i šlag i pomorandže. Stavite na koru, pa tortu ostavite u frižideru oko četiri sata.

Na tortu stavite mandarine očišćene i podeljene na kriške.

TORTA SA MANDARINAMA

Course: desert