Sastojci:

1 pakovanje piškota

jaka kafa

pola l slatke pavlake

120 g šećera u prahu

Priprema:

Uzeti piškote, pa ih isitniti i staviti u jednu činiju. Za to vreme skuvati jaku crnu kafu, procediti je kroz salvet i sipati preko piškota tako da sve budu malo vlažne. Ulupati pola litra rashlađene slatke pavlake sa 120 g šećera u prahu i kada pavlaka bude potpuno ulupana podeliti je na dva dela.

Jednu polovinu lagano umešati u nakvašene piškote i tu masu izručiti na plitku staklenu činiju, i masi dati oblik torte. Drugom polovinom izlupane pavlake premazati masu i lepo je razdeliti po celoj torti.

Može se ostaviti malo pavlake da se kroz špric našara torta. Poslastica se može upotrebiti odmah, a može do upotrebe stajati nekoliko sati na hladnom mestu ili u frižideru. Napravi se veoma brzo za 1/4 sata.

TORTA OD PIŠKOTA

Course: desert