TIKVICE SA KISELOM PAVLAKOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 10 mladih manjih tikvica
  • 3 kocke šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 g maslaca
  • 100 g kisele pavlake
  • šaka mrvica

Upustvo

  • Očistiti 10 mladih tikvica spolja i iznutra, pa ih iseći na dugačke kriške sa prsta debljine. Vezati zajedno po nekoliko režnjeva očišćenih tikvica, spustiti u slanu vodu u koju treba dodati 3 kocke šećera i 1 kašiku sirćeta.
  • Tikvice kuvati da budu mekane, ocediti ih od vode, a zatim ih poređati na činiju.
  • 100 g maslaca i 100 g kisele pavlake staviti u šerpu i dobro zagrejati. U dobro zagrejan maslac i pavlaku dodati šaku mrvica, zatim ovim preliti tikvice.
  • Staviti ih u rernu i ostaviti da se peku 15 minuta. Tako tople izneti na sto.