TIKVICE SA KISELOM PAVLAKOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 10 mladih manjih tikvica
- 3 kocke šećera
- 1 kašika sirćeta
- 100 g maslaca
- 100 g kisele pavlake
- šaka mrvica
Upustvo
- Očistiti 10 mladih tikvica spolja i iznutra, pa ih iseći na dugačke kriške sa prsta debljine. Vezati zajedno po nekoliko režnjeva očišćenih tikvica, spustiti u slanu vodu u koju treba dodati 3 kocke šećera i 1 kašiku sirćeta.
- Tikvice kuvati da budu mekane, ocediti ih od vode, a zatim ih poređati na činiju.
- 100 g maslaca i 100 g kisele pavlake staviti u šerpu i dobro zagrejati. U dobro zagrejan maslac i pavlaku dodati šaku mrvica, zatim ovim preliti tikvice.
- Staviti ih u rernu i ostaviti da se peku 15 minuta. Tako tople izneti na sto.