Sastojci:

testenina 250 g
paradajz 300 g
maslinovo ulje 2 kašičice
plavi patlidžan 300 g
jogurt 4 kašike
crni luk 1 glavica
iseckani bosiljak 1 kašičica
so po ukusu
Priprema:
Propržite iseckan crni luk, pa dodajte patlidžan isečen na kriške i pržite pet minuta. Dodajte oljušten iseckan paradajz, posolite i kuvajte dok patlidžan sasvim ne omekša. Komade patlidžana izdvojte iz mase.
Ostatak mase stavite u blender, dodajte jogurt i bosiljak i dobro izmiksajte. Ovim sosom prelijte kuvane makarone.
Servirajte tako što prvo patlidžane stavite na tanjir, pa preko njih testeninu sa paradajzom. Može se odozgo staviti parmezan ili sitno sečen bosiljak.

TESTENINA U SOSU OD PARADAJZA SA PATLIDŽANOM

Course: glavno jelo