Sastojci:

300 g testenine

350 g dimljenog lososa

6 kašika belog vina

4 struka mirođije

1 manja glavica crnog luka

2 špargle

rukola za dekoraciju

Priprema:

Skuvati testeninu po uputstvu na pakovanju.

Luk oljuštiti i sitno iseći, šparglu oljuštiti i iseći. U tiganj sipati vino i prokuvati ga 1 do 2 minuta. Dodati luki šparglu i pržiti ga dok ne omekša. Iseći lososa i dodati ga u tiganj, i na niskoj temperaturi samo sve promešati i skinuti sa šporeta. Dodati sitno naseckanu mirođiju, ukoliko volite možete dodati i 25 g kapra.

Skuvanu testeninu procediti i staviti u veću činiju za serviranje, dodati u nju smesu sa lososom, malo soli i sve izmešajte. Služiti odmah dok je toplo. U svaki tanjir preko paste staviti svežu rukolu.

TESTENINA SA DIMLJENIM LOSOSOM

Course: glavno jelo