TESTENINA SA ČERI PARADAJZOM I BOSILJKOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g testenine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 5 čenova belog luka
  • 1 šoljica bosiljka
  • 1 kilogram čeri paradajza
  • ¾ kašike soli
  • pola činije rendanog parmezana

Upustvo

  • Pripremite testeninu al dente. Dok se pasta kuva, na laganoj vatri na maslinovom ulju pržite beli luk dok ne omekša, oko 2 minuta. Pojačajte vatru i dodajte čeri paradajz i so. Pržite oko 2 minuta. Dodajte pola šoljice vode u kojoj ste kuvali testeninu. Paradajz bi trebalo da postane mekan. Dodajte testeninu i držite na jačoj vatri još dva minuta. Skinite sa vatre, dodajte bosiljka i parmezan i sve dobro izmešajte. Narendajte parmezan preko i poslužite.