Sastojci:

1 šoljica tamari sosa

2 šoljice belog vina

1 kašika smeđeg šećera ili meda

2 glavice belog luka

malo vasabija

komadić svežeg đumbira

Postupak:

Sve sastojke, osim lososa, stavite da proključaju i kuvajte ih nekoliko minuta. Kada se sos ohladi izvadite beli luk i potopite lososa.

Losos treba da stoji u marinadi 15 do 20 min uz okretanje.

Zatim izvadite lososa iz marinade i pecite ga u tiganju ili na grilu. Bitno je da temperatura na početku pečenja bude visoka. To stvara koru i sokovi ostaju unutar ribe. Kada se formira kora sa obe strane, tada smanjite temperaturu i polako ispržite do kraja.

Lososa izvadite iz tiganja i u taj tiganj stavite sos da se uprži dok ne postane gust i lepljiv.

Kada je sos gotov vratite lososa i pecite još po minut sa obe strane.

TERIYAKI LOSOS

Course: glavno jelo