Sastojci:

teleće meso od krmenadli

1-2 glavice crnog luka

so

Za knedle:

2 jajeta

so

brašno

Priprema:

Teleće oprano meso,najbolje je od  krmenadli iseckati  i staviti u posudu sa malo masnoće da se dinsta,poklopiti. Dodati 1-2 glavice sitno isečenog crnog luka, posoliti.

Sve dinstati uz dodavanje vode dok se luk ne izdinsta i sasvim omekša. Staviti malo slatke crvene paprike promešati i sipati vode da se pokrije meso,kuvati na tihoj vatri dok se meso ne skuva.

U posebnu posudu  skuvaćemo knedle koje ćemo pripremiti na sledeći način:

Umutimo 2 cela jaja, dodamo malo vode malo soli,i dodajemo brašno da bude gusta masa. Ovako pripremljene knedle sečemo malom kašičicom i puštamo u ključalu vodu,pre ukuvavanja knedli pokvasiti kašičicu u ključalu vodu da se testo ne lepi za kašičicu. Kad pustimo prvu knedlu ako se raspada na kuglice znači da je testo meko i treba dodati još brašna.

Kada su knedle kuvane, one se podignu sve gore ili rasecanjem proveriti da li su kuvane, ocediti, preliti hladnom vodom i tako oceđene knedle spojimo sa mesom.

Ako je malo tečnosti sipamo vodu u kojoj smo kuvali knedle da bi paprikaš bio dovoljne gustine.

TELEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLAMA

Course: glavno jelo