TELEĆE MESO SA PATLIDŽANOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg teletine
  • so
  • maslac
  • 3-4 glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika aleve paprike
  • 2-3 paradajza
  • 3 patlidžana
  • maslac ili ulje

Upustvo

  • Uzeti 1 kg teletine, iseći ga na jednake komadiće, posoliti i pržiti dok ne porumeni.
  • Izvaditi isprženo meso, a na maslacu ispržiti 3 do 4 glavice crnog luka, pa dodati 1 kašika brašna, propržiti ga i dodati 1 kašičicu aleve paprike.
  • Sve naliti sa vodom, pa spustiti meso u šerpu i ostaviti da se kuva. Kad meso odmekne naseći sitno 2 do 3 oljuštena paradajza.
  • Uzeti zasebno 3 patlidžana, iseći ih na komadiće veličine 3 do 4 cm, posoliti ih i ostaviti da tako stoje pola sata, posle čega ih treba iscediti i pržiti na većoj količini maslaca ili ulja.
  • Vaditi pržen patlidžan i staviti ga na cediljku da bi se ocedio maslac, pa ga zatim dodati polukuvanom mesu.
  • Posle toga kuvati još oko pola sata. Pre skidanja sa vatre dodati pola svežnja sitno iseckanog peršuna.