TELEĆE MESO SA PATLIDŽANOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg teletine
- so
- maslac
- 3-4 glavice crnog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika aleve paprike
- 2-3 paradajza
- 3 patlidžana
- maslac ili ulje
Upustvo
- Uzeti 1 kg teletine, iseći ga na jednake komadiće, posoliti i pržiti dok ne porumeni.
- Izvaditi isprženo meso, a na maslacu ispržiti 3 do 4 glavice crnog luka, pa dodati 1 kašika brašna, propržiti ga i dodati 1 kašičicu aleve paprike.
- Sve naliti sa vodom, pa spustiti meso u šerpu i ostaviti da se kuva. Kad meso odmekne naseći sitno 2 do 3 oljuštena paradajza.
- Uzeti zasebno 3 patlidžana, iseći ih na komadiće veličine 3 do 4 cm, posoliti ih i ostaviti da tako stoje pola sata, posle čega ih treba iscediti i pržiti na većoj količini maslaca ili ulja.
- Vaditi pržen patlidžan i staviti ga na cediljku da bi se ocedio maslac, pa ga zatim dodati polukuvanom mesu.
- Posle toga kuvati još oko pola sata. Pre skidanja sa vatre dodati pola svežnja sitno iseckanog peršuna.