Uzeti 1 kg teletine, iseći ga na jednake komadiće, posoliti i pržiti dok ne porumeni.
Izvaditi isprženo meso, a na maslacu ispržiti 3 do 4 glavice crnog luka, pa dodati 1 kašika brašna, propržiti ga i dodati 1 kašičicu aleve paprike.
Sve naliti sa vodom, pa spustiti meso u šerpu i ostaviti da se kuva. Kad meso odmekne naseći sitno 2 do 3 oljuštena paradajza.
Uzeti zasebno 3 patlidžana, iseći ih na komadiće veličine 3 do 4 cm, posoliti ih i ostaviti da tako stoje pola sata, posle čega ih treba iscediti i pržiti na većoj količini maslaca ili ulja.
Vaditi pržen patlidžan i staviti ga na cediljku da bi se ocedio maslac, pa ga zatim dodati polukuvanom mesu.
Posle toga kuvati još oko pola sata. Pre skidanja sa vatre dodati pola svežnja sitno iseckanog peršuna.