TARTAR BIFTEK SA ZAČINSKIM BILJEM

Course: hladno predjelo

Sastojci

  • 500 g goveđeg bifteka
  • 4 žumanceta
  • 4 kašičice ljutog senfa
  • 4 kašičice maslinovog ulja
  • glavica crnog luka
  • 4 kisela krastavca
  • 100 g švapskog sira
  • kapar
  • list peršuna
  • kašika kečapa
  • nekoliko kapi tabasko sosa
  • nekoliko kapi vočester sosa
  • kašika vinskog sirćeta
  • kašika limunovog soka
  • 2 kašike ulja
  • so i biber

Upustvo

  • Mikserom umutite sirće, sok od limuna, ulje, kašiku vode, biber i so.
  • Pomešajte sitno seckano začinsko bilje, crni luk i krastavčiće, dodajte sir, kečap, vočester i umereno posolite.
  • Posebno umutite senf sa tabasko sosom, maslinovim uljem, dodajte žumance i sitno mleveno sirovo meso, pa sve sjedinite.
  • Masu sipajte na dobro rashlađene tanjire i služite uz prepečen hleb.