Sastojci:

• 500 g govedine
• 250 g svinjetine
• so i biber
• 3 čena belog luka
• 2 cela jaja
• 1 žumance
• 2 kriške hleba
• malo mleka
• 1 kg spanaća
• malo putera
• čaša milerama
• malo ulja
• 100 g suve slanine
• veza peršunovog lišća
• za preliv još pola čaše milerama

Priprema:

Hleb potopiti u mleko. Meso pomešati sa jajima i žumancetom, dodati iscečen hleb i iseckan beli luk pa masu podeliti na 4 dela.

Spanać očistiti, oprati, probariti i sitno iseckati pa propržiti na puteru. Pečurke očistiti, iseckati, dinstati na puteru a pred kraj dodati mileram pa još malo dinstati.

Dobro podmazati ravni kalup od kuglofa pa u njega ređati meso, spanać, meso, pečurke, opet meso, i u rerni na 175 stepeni peći 45 minuta.

Izručiti na zagrejan tanjir, udubljenje popuniti režnjevima ispržene suve slanine, preliti mileramom i posuti seckanim peršunovim lišćem.

SVEČANI VENAC

Course: glavno jelo