Sastojci:
• 50 g putera
• so
• 3 jajeta
• 80 g brašna
• biber
• 300 g brokolija
• 20 g putera
• 1 glavica crnog luka
• rendani parmezan za posipanje
• seckani vlašac za posipanje
• 2 l goveđe supe
• papir za pečenje
Priprema:
Brokoli očistiti, oprati i iseći na krupnije komade. Luk sitno naseckati i ispržiti ga na puteru, dodati brokoli i na tihoj vatri ga dinstati, pa ga ocediti na cetki i ostaviti da se ohladi.
Rernu zagrejati na 200 stepeni, jaja podeliti na žumanca i belanca, puter penasto umutiti sa solju, dodavati jedno po jedno žumance i dalje mešati.
Belanca takođe penasto ulupati, brašno, brokoli sa lukom i jaja sjediniti, posoliti, pobiberiti i sipati na pleh postavljen papirom za pečenje debljine oko 1 cm.
Debelo posuti testo parmezanom i unapred zagrejanoj rerni peći oko 15 minuta.
Iseći testo u obliku romboida staviti u vrelu supu i sve posuti sitno seckanim vlašcem ili peršunovim lišćem.
Ovo testo može da se zamrzne tako da odjednom može da se pripremi i veća količina.