Sastojci:

150 g pečuraka

sok od limuna

50 g maslaca

50 g brašna

supa od kostiju

1 žumance

1 dl kisele pavlake

Priprema:

Uzeti 150 g svežih pečuraka, očistiti ih, oprati u vodi koja je zakiseljena sokom od limuna, zatim ih izvaditi iz te vode. Skuvati u drugoj vodi, tu vodu ne baciti jer je ona potrebna da se doda gotovoj supi.

U šerpu staviti 50 g maslaca, 50 g brašna i zapršku pržiti da bude otvorene boje. Gotovu zapršku naliti supom od kostiju i vodom gde su se barile pečurke. Kad supa provri, dodati isečene pečurke.

U činiju za supu staviti žumance i kiselu pavlaku, začiniti supu i služiti. Isto tako u supu se mogu staviti i sive pečurke, samo u tom slučaju pečurke kuvati malo duže, a zapršku napraviti više rumenu. U supu ucediti 1/4 limuna pored gore navedenog začina.

SUPA OD PEČURAKA

Course: toplo predjelo