Sastojci:

2 šargarepe

kašika ulja

1/4 šolje parmezana

1 kašika belog luka u prahu

1 kašičica soli

pola kašičice bibera

1/4 šolje svežeg peršuna

Sastojci za umak:

2 kašike grčkog jogurta

1 kašika soka od limuna

1 kašičica belog luka u prahu

so

1 kašičica bibera

Priprema:

Šargarepe iseći na tanke štapiće, a u posudi pomešati parmezan, beli luk u prahu, so, biber, peršun, ulje. Zatim dodati šargarepu u njih i dobro promešati.

Poređati na pleh i peći u rerni 15-20 min. na 200 stepeni. Posle pečenja šargarepe posuti parmezanom i peršunom.

Poslužite ih sa umakom.

Za umak samo izmašajte sve sastojke i služi se hladan.

ŠTAPIĆI OD ŠARGAREPE

Course: toplo predjelo