Sastojci:

Za sos:

1 do 2 čena belog luka

so

50 g maslinovog ulja

sok od pola limuna

30 g sardina

ruzmarin

peršunovo lišće

2 kašike šerija

Za jelo:

4 goveđa odreska

so

biber

ulje

4 parčeta hleba

Priprema:

Pripremiti za sos 1 do 2 čena belog luka, so, 50 g ili 2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 30 g sardina, malo ruzmarina, peršunovo lišće i 2 kašike šerija. Zatim 4 goveđa odreska svaki po 150 g, so, biber, ulje i 4 komada hleba za tostiranje.

Sos: beli luk oljuštiti, posoliti i dobro izgnječiti, pa dodati ulje i izgnječene sardine. Ruzmarin i peršunov list sitno iseckati i pomešati sa pripremljenim sardinama. Na kraju dodati i malo šerija.

Odreske, ako je to goveđi file, malo omekšati nožem ili tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i namazati uljem. Na žicu za roštilj ili na ploču roštilja staviti aluminijumsku foliju i složiti meso. Rernu predhodno zagrejati na 200 stepeni i peći meso 5 do 8 minuta. nakon polovine vremena meso okrenuti.

Servirati meso, preliti pripremljenim sosem i turnedo odmah poslužiti. Uz ovo jelo poslužiti pomfrit ili kuvan pirinač i neku salatu.

ŠPANSKI TURNEDO

Course: glavno jelo