Sastojci:

500 g spanaća,

maslinovo ulje,

maslac,

1-2 češnja belog luka,

so,

1 kašika brašna,

mleko,

1 jaje,

2 kašike pavlake

Priprema:

Oprati spanać, probariti ga i iscediti. U posudu staviti malo maslinovog ulja i maslaca da se rastopi, dodati sitno iseckan beli luk 1-2 češnja, malo soli.

Kada je luk blago propržen dodati sitno isečen spanać mešanjem malo ga propržiti, dodati 1 kašiku brašna na 1/2kg spanaća. Promešati da se sjedini i sipati malo vode gde se spanać bario, i malo mleka, promešati da bude dovoljna gustina. Ako je potrebno pomalo dodavati mleko ili vode.

Pri kraju dodati celo jaje laganim mešanjem da se razbije i skuva.

Kada je spanać kuvan dodati 2 kašike pavlake laganim mešanjem sjediniti i skinuti sa ploče.

Spanać služiti uz pohovano meso, pečeno meso, jaja na oko ili uz kuvana jaja i krompir.