Sastojci:500 g spanaća, maslinovo ulje, maslac, 1-2 češnja belog luka, so, 1 kašika brašna, mleko, 1 jaje, 2 kašike pavlake Priprema:Oprati spanać, probariti ga i iscediti. U posudu staviti malo maslinovog ulja i maslaca da se rastopi, dodati sitno iseckan beli luk 1-2 češnja, malo soli. Kada je luk blago propržen dodati sitno isečen spanać mešanjem malo ga propržiti, dodati 1 kašiku brašna na 1/2kg spanaća. Promešati da se sjedini i sipati malo vode gde se spanać bario, i malo mleka, promešati da bude dovoljna gustina. Ako je potrebno pomalo dodavati mleko ili vode. Pri kraju dodati celo jaje laganim mešanjem da se razbije i skuva. Kada je spanać kuvan dodati 2 kašike pavlake laganim mešanjem sjediniti i skinuti sa ploče. Spanać služiti uz pohovano meso, pečeno meso, jaja na oko ili uz kuvana jaja i krompir. |