SPANAĆ SA BADEMIMA

Sastojci

  • 1 kg spanaća
  • 300 g šunke
  • 2 čena belog luka
  • 6 supenih kašika maslinovog ulja
  • 200 g badema
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • so i biber

Upustvo

  • Opran spanać blanširajte u ključaloj slanoj vodi najduže desetak minuta.
  • Ocedite ga i ostavite da se ohladi, pa ga krupno iseckajte. U međuvremenu na tihoj vatri zagrejte maslinovo ulje, ubacite sitno seckani beli luk i badem seckan na listiće.
  • Kad porumene, dodajte šunku isečenu na rezance i sve kratko propržite.
  • U vatrostalnu posudu sipajte spanać, pobiberite, promešajte, preko poređajte prženi luk i šunku, pa pospite rendanim kačkavaljem i bademom.
  • Kratko zapecite u rerni. Služite kao prilog mesu.