Sastojci:

250 g špageta

1 kašika soli

5 kašika maslaca ili margarina

250g svežih pečuraka isečenih na listiće

6 fileta od sardela isečenih na manju parčad

1 kasika sitno iseckanog persuna

½ kašikice sitno iseckanog bosiljka ili origana

1 šolja nastruganog parmezana ili starijeg kačkavalja

Priprema:

Kuvati špagete u većoj količini jako vrijuće posoljene vode oko 12 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocediti ih i držati nad vrijućom vodom dok se  pravi sos.

Za sos : zagrejati 3 kašike maslaca, pa propržiti na njemu najpre pečurke, a zatim sardele.

Spustiti obarene špagete, dodati začine i preostale 2 kašike maslaca, polako izmešati i sipati u zagrejanu činiju. Služiti sa struganim parmezanom.

ŠPAGETI NA RIMSKI NAČIN

Course: glavno jelo