ŠPAGETE SA BUNDEVOM I TUNJEVINOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 450 grama špageta
- mala glavica crnog luka
- češanj belog luka
- konzerva tunjevine u komadima
- kašika putera
- malo soli
- malo origana
- kašika brašna
- šolja isečene na kocke bundeve
- šolja mleka
- pola šolje rendanog parmezana
Upustvo
- U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite špagete da se skuvaju.
- Iseckajte beli i crni luk. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu i tunjevinu. Kada se sve sjedini sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.
- Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smesom od bundeve i tunjevine i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom.