ŠPAGETE SA BUNDEVOM I TUNJEVINOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 450 grama špageta
  • mala glavica crnog luka
  • češanj belog luka
  • konzerva tunjevine u komadima
  • kašika putera
  • malo soli
  • malo origana
  • kašika brašna
  • šolja isečene na kocke bundeve
  • šolja mleka
  • pola šolje rendanog parmezana

Upustvo

  • U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite špagete da se skuvaju.
  • Iseckajte beli i crni luk. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu i tunjevinu. Kada se sve sjedini sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.
  • Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smesom od bundeve i tunjevine i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom.