Sastojci:
450 grama špageta
mala glavica crnog luka
češanj belog luka
konzerva tunjevine u komadima
kašika putera
malo soli
malo origana
kašika brašna
šolja isečene na kocke bundeve
šolja mleka
pola šolje rendanog parmezana
Priprema:
U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite špagete da se skuvaju.
Iseckajte beli i crni luk. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu i tunjevinu. Kada se sve sjedini sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.
Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smesom od bundeve i tunjevine i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom.