Sastojci:

450 grama špageta

mala glavica crnog luka

češanj belog luka

konzerva tunjevine u komadima

kašika putera

malo soli

malo origana

kašika brašna

šolja isečene na kocke bundeve

šolja mleka

pola šolje rendanog parmezana

Priprema:

U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite špagete da se skuvaju.

Iseckajte beli i crni luk. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu i tunjevinu. Kada se sve sjedini sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.

Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smesom od bundeve i tunjevine i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom.  

ŠPAGETE SA BUNDEVOM I TUNJEVINOM

Course: glavno jelo