SOJIN UMAK BOLONJEZE

Sastojci

  • 1 šolja sojinih ljuspica
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • pola sveže paprike
  • 1 komadić celera
  • 3 do 4 oljuštena paradajza
  • peršunovo lišće
  • mlevena crvena paprika
  • origano bosiljak, domaća vegeta
  • maslinovo ulje
  • suncokretovo ulje

Upustvo

  • Ljuspice staviti u uzavrelu vodu, dodati so, nekoliko kašičica soja umaka, majoran, vegetu, biber. Kad ponovo provri skinite sa vatre i ostavite 15 minuta da odstoji.
  • Izmiksirati luk, celer, šargarepu, peršun i papriku. Sve to propržiti na pola suncokretovom i pola maslinovom ulju. Dodati ljuspice koje smo predhodno dobro ocedili. Dinstati 10 minuta.
  • Dodati mlevenu papriku, vegetu, sitno seckani beli luk, i oguljeni paradajz. Dinstati 15 minuta. na kraju dodati sitno seckano peršunovo lišće, bosiljak, origano, kašičicu soja umaka i biber.