SOJIN UMAK BOLONJEZE
Sastojci
- 1 šolja sojinih ljuspica
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- pola sveže paprike
- 1 komadić celera
- 3 do 4 oljuštena paradajza
- peršunovo lišće
- mlevena crvena paprika
- origano bosiljak, domaća vegeta
- maslinovo ulje
- suncokretovo ulje
Upustvo
- Ljuspice staviti u uzavrelu vodu, dodati so, nekoliko kašičica soja umaka, majoran, vegetu, biber. Kad ponovo provri skinite sa vatre i ostavite 15 minuta da odstoji.
- Izmiksirati luk, celer, šargarepu, peršun i papriku. Sve to propržiti na pola suncokretovom i pola maslinovom ulju. Dodati ljuspice koje smo predhodno dobro ocedili. Dinstati 10 minuta.
- Dodati mlevenu papriku, vegetu, sitno seckani beli luk, i oguljeni paradajz. Dinstati 15 minuta. na kraju dodati sitno seckano peršunovo lišće, bosiljak, origano, kašičicu soja umaka i biber.