Sastojci: 

• 1 šolja sojinih ljuspica
• 1 šargarepa
• 1 crni luk
• pola sveže paprike
• 1 komadić celera
• 3 do 4 oljuštena paradajza
• peršunovo lišće
• mlevena crvena paprika
• origano, bosiljak, domaća vegeta
• maslinovo ulje
• suncokretovo ulje

Priprema:

Ljuspice staviti u uzavrelu vodu, dodati so, nekoliko kašičica soja umaka, majoran, vegetu, biber. Kad ponovo provri skinite sa vatre i ostavite 15 minuta da odstoji.

Izmiksirati luk, celer, šargarepu, peršun i papriku. Sve to propržiti na pola suncokretovom i pola maslinovom ulju. Dodati ljuspice koje smo predhodno dobro ocedili. Dinstati 10 minuta.

Dodati mlevenu papriku, vegetu, sitno seckani beli luk, i oguljeni paradajz. Dinstati 15 minuta. na kraju dodati sitno seckano peršunovo lišće, bosiljak, origano, kašičicu soja umaka i biber.

SOJIN UMAK BOLONJEZE