Sastojci:

120 g majoneza

120 g Prezle

1 jako sitno iseckan luk

1 mešavina začina po ukusu

1kg mlevene junetine ili teletine ili ćuretine

Zemičke

Salate

Priprema:

Zamešajte majonez, prezlu i dodajte to i luk u meso, izmešajte dobro, ostavite da odstoji u frižideru. Oblikujte 8 burgera, pecite na dobro zagrejanom roštilju uz samo jedno okretanje, vatra ne treba da bude prejaka, samo žica treba da bude dobro zagrejana.

Burgeri se serviraju u zemičkama, ko voli može i u somunu, dalje je sve stvar vaše mašte, samo vodite računa da se ne ohladi. Bitno je da dodate nešto hrskave salate, sočnog paradajza, eventualno lisnati sir i kolut luka, ili plavog sira i pržene slaninice sa lukom, ne zaboravite da sve pripremite za dolazak vrućeg burgera, jedino kečap ide posle njega.

SOČNI BURGER

Course: glavno jelo, toplo predjelo