Sastojci:
- 4 filea smuđa po 250 g
- 4 kašike ulja
- 4 kašičice sveže seckanog lista peršuna
- 1 limun
- so
- mleveni biber
Preliv:
- 120 g maslaca
- 2 kašike sitno isečenog lista peršuna
- 4 kašike limunovog soka
- so
- mleveni biber
Priprema:
Oprane riblje filete obrisati.Napraviti mešavinu od soka limuna, seckanog lišća peršuna i mlevenog bibera.
Svaki file premazati mešavinom i ostaviti da stoji 15 minuta.
Dobro ugrejati roštilj, staviti filete smuđa i peći sa svake strane po 7 minuta.
Poslužiti sa toplim prelivom.
Umak za preliv: polagano otopiti maslac, umešati peršun, limunov sok, so i mleveni biber.
Umak ravnomerno udarati žicom za sneg i skloniti ga tik pre nego što bi proključao.
Držati ga na toplom do serviranja.