Sastojci:

  • 4 filea smuđa po 250 g
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašičice sveže seckanog lista peršuna
  • 1 limun
  • so
  • mleveni biber

Preliv:

  • 120 g maslaca
  • 2 kašike sitno isečenog lista peršuna
  • 4 kašike limunovog soka
  • so
  • mleveni biber

Priprema:
Oprane riblje filete obrisati.Napraviti mešavinu od soka limuna, seckanog lišća peršuna i mlevenog bibera.
Svaki file premazati mešavinom i ostaviti da stoji 15 minuta.
Dobro ugrejati roštilj, staviti filete smuđa i peći sa svake strane po 7 minuta.
Poslužiti sa toplim prelivom.
Umak za preliv: polagano otopiti maslac, umešati peršun, limunov sok, so i mleveni biber.
Umak ravnomerno udarati žicom za sneg i skloniti ga tik pre nego što bi proključao.
Držati ga na toplom do serviranja.

SMUĐ SA PRELIVOM

Course: glavno jelo